2019. június 3., hétfő

Harlequin tetoválás a szem körül


Szinte biztos, hogy az egész rajz egyik fő karaktere ez az arc. A bal szemen keresztülhúzódó tetoválást én magam neveztem el Harlequin tetoválásának. Ez jelenleg munkacím. A vonal a szemöldökre merőleges, és az ilyen tetoválás akkor érvényesül igazán, ha a fej kopaszra van nyírva. A Harlequin tetoválásra 2005 környékén láttam először példát egy dokumentumfilmben, amiben az Árja Testvériség börtöngenget is bemutatták.
Szintén ekkor láttam a tetoválást Tökölön egy fiatalkorú fogvatartotton.
A szemem áthúzódó vonal valamilyen szempontból sérülést, félelemkeltési vágyat és könnyeket is jelent.
Több horrorfilmben jelenik meg a bohóc mint a félelem tárgya. De nem csak ez a média hatása a rajzon, hanem szinte biztosan az amerikai börtönökről szóló dokumentumfilmek is.
A kopaszra borotvált fej a magyar börtönökben nem feltétlenül a szélsőjobboldali gondolkodásra utaló jel, hanem inkább az erő szimbóluma, ha kigyúrt testhez társul.
Ha a képet úgy tekintjük, mintha igazolvány fénykép lenne, akkor is feltűnik a redkívül izmos nyak, és a rózsafüzér.
Troy Fono Fornaciari, az ausztrál Fink motorosbanda egyik vezetőjének arca is hasonlóan van kitetoválva. A Fink tagjai hírhedtek az arctetoválásaikról.
A Harlequin tetoválás valamilyen szinten intenzíven kapcsolódik az USA-mexikói börtöntetoválás szubkultúrához. Az Ink From the Pen magazin képei nagyon hasonlítanak mondanivalójukban és szimbólumaikban a börtönikonhoz. Ez a kép például az IT című filmre utal.
A második alakon lévő 18-as tetoválás a Barrio 18-ra utal, akik szintén használják a Harlequin tetoválást.    

Dipositif: A társadalom sérülést ejt a kitaszított testén és lelkén. A börtönben csak az erővel lehet túlélni. Szembe kell nézni a valósággal. Az erő itt testi és tudati formát is ölt.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése